25/12/2014 - MARKO GRUJIĆ (18) - omladinski reprezentativac Srbije i fudbaler FK Crvena Zvezda posetio je našu školu fudbala i družio se sa našim članovima. Do sada je u profesionalnoj karijeri igrao za 2 kluba, igravši u Crvenoj Zvezdi, zatim je godinu dana bio na pozajmici u Kolubari iz Lazarevca i ove sezone je pod vođstvom trenera Lalatovića dobio šansu kao jedan od mladih lavova i buduća nada Crvene Zvezde. Igra na poziciji zadnjeg veznog i omladinski je reprezentativac Srbije, gde je prošao sve mlađe selekcije. U narednoj godini učestvovaće sa omladinskom selekcijom na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu kao i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Grčkoj.

Popularni Gruja, rođeni Beograđanin, uvek nasmejan i vedrog duha spreman je bio na sva pitanja naših polaznika. U uvodnom delu trener Dejan Ristić je upoznao naše članove sa igračkom biografijom i naveo da je pred njim sjajna karijera i poželeo mu puno zdravlja i sreće. Marko se obratio našim polaznicima i poželeo im da se bave fudbalom, jer sport donosi mnogo lepih poznanstava i druženja. Naši polaznici imali su mnogo pitanja.

Najzanimljivija pitanja koje su mu postavili naši članovi bila su vezana za njegov početak karijere, Gruja je rekao da je počeo fudbal da trenira sa sedam godina u školi fudbala Winner, da bi zatim prešao u selekciju FK Crvena Zvezda sa 10 godina. Najomiljenije su mu golovi protiv FK Partizan i gol za reprezentaciju Srbije protiv Crne Gore kada smo pobedili 2-1. U nezaboravnom sećanju će mu ostati i debi za prvi tim FK Crvena Zvezda protiv FK Vojvodina u prošloj sezoni. Marko je odgovorio i da misli da će FK Crvena Zvezda osvojiti titulu.

Posle zajedničkog slikanja usledilo je deljenje autograma a i na kraju ono što deca najviše vole dodela paketića, pošto Deda Mraz još nije stigao, zamolili smo Gruju da on podeli paketiće i da se slika sa našim fudbalerima. Ove godine svi naši članovi su dobili rančeve za trening koji su bili puni raznih izneneđenja. Ovo je bila idealna prilika i da Marko podeli diplome za one polaznike koji su se istakli ove godine. Ovim putem pohvaljujemo - najredovnije članove Anu Zavišić i Matiju Pelvu, najangažovanije - Detki Marka i Dušana Dodikovića, najbolje asistente - Cerić Aleksu i Erić Dušana. Za najbolje igrače u ovoj godini proglašeni su - Pustinja Filip i Jelača Pavle.

Marko nas je pozvao da u prolećnom delu sezone budemo gosti na utakmici ekipe FK Crvena Zvezda.