24/12/2013 - MILOŠ NINKOVIĆ(29) - reprezentativac Srbije i fudbaler FK Crvena Zvezda posetio je našu školu fudbala i družio se sa našim članovima. Do sada je igrao za 4 kluba, igravši u Čukaričkom, sa 19 godina otišao je u Ukrajinu u šampionsku ekipu Dinama iz Kijeva, gde je proveo 9 godina, osvojio je 2 titule i 3 kupa. Prolećni deo sezone 2013. proveo je u Evijanu iz Francuske i sada je poslednjih 6 meseci član FK Crvena Zvezda, zbog koje je odbio veliki broj evropskih klubova. Do sada je u karijeri postigao preko 20 gola i ostvario veliki broj asistencija. Dobio je poziv da igra za Ukrajinsku reprezentaciju, ali je on taj poziv odbio jer je želeo da igra za Srbiju.

2009. godine je debitovao za Srbiju protiv Švedske. Bio je i učesnik SP 2010 u Južnoj Africi, do sada je zabelžio 28 nastupa za Srbiju, bez postignutog gola. Pored izuetnih fudbalskih kvaliteta Miloš je i čovek sa velikim srcem. Učestvovao je u velikom broju humanitarnih akcija i uvek se odazivao pozivu da učestvuje u istim.

Popularni Nine, dobro raspoložen, nasmejan i vedrog duha spreman je bio na sva pitanja naših polaznika. U uvodnom delu trener Dejan Ristić je čestitao rođendan Milošu u ime škole fudbala Fer plej, a zatim je upoznao naše članove sa igračkom biografijom Miloša Ninkovića, nakon čega im se Miloš obratio i poželeo im da se bave fudbalom, jer sport donosi mnogo pozitivnih stvari kasnije u životu. Naši polaznici imali su mnogo pitanja.

Najzanimljivija pitanja koje su mu postavili naši članovi bila su vezana za njegov početak karijere, Nine je rekao da je počeo fudbal da trenira sa šest godina u školi fudbala, da bi zatim prešao u selekciju FK Čukarički. Najomiljenije utakmice su mu na SP u Južnoj Africi 2010. protiv Nemačke i poslednji fudbalski derbi, kada je FK Crvena Zvezda pobedila autogolom na Miloševu asistenciju. Na pitanje ko je najbolji fudbaler sa kojim je igrao i protiv kog je igrao, Miloš je odgovorio da je njegov najbolji saigrač legendarni ukrajinski napadač Andrej Ševčenko, a igrač protiv koga je igrao je najbolji fudbaler današnjice Leo Mesi. Miloš je odgovorio i da misli da će FK Crvena Zvezda osvojiti titulu i da bi posle igračke karijere voleo da ostane u fudbalu i da se posveti trenerskom radu sa decom.

Posle zajedničkog slikanja usledilo je deljenje autograma a i na kraju ono što deca najviše vole dodela paketića, pošto Deda Mraz još nije stigao zamolili smo Nineta da on podeli paketiće i da se slika sa našim fudbalerima. Tu je bio i naš dugogodišnji prijatelj g-din Dragan Pivljanin iz kompanije Đak sport, koji nam je omogućio paketiće za sve drugare. On je Ninetu i našim trenerima predao poklone njegove firme a zatim je i naš najmlađi član Mihajlo Todić u ime svih nas uručio Milošu poklon naše škole fudbala. Sava Radovanović je Milošu poklonio literarne i likovne radove naših polaznika posvećene Milošu Ninkoviću. Miloš se oduševio talentom naših igrača. Ovo je bila idealna prilika i da Miloš podeli diplome za one polaznike koji su se istakli ove godine. Ovim putem pohvaljujemo - najredovnije članove Andreja Biševca i Pavla Gavrilovića, najangažovanije - Aleksandra Miloševića i Kostu Milića, najbolje asistente - Petra Nikolića i Matiju Joceva, najbolje strelce - Nikolu Nikolića i Savu Radovanovića. Za najbolje igrače u ovoj godini proglašeni su - Aleksa Medić i Marko Perović.

Miloš nas je pozvao da u prolećnom delu sezone budemo gosti i na treningu i na utakmici ekipe FK Crvena Zvezda.